Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Οι θέσεις εργασίας του 2030 δεν έχουν εφευρεθεί ακόμη!

Γιατί αξίζει να επιλέξετε έναν επαγγελματία φωτογράφο γάμου;


Η φωτογράφηση ενός γάμου για πολλά ζευγάρια μπορεί να θεωρηθεί ένα περιττό έξοδο που τους οδηγεί στην απόφαση να επιλέξουν κάποιον φίλο ο οποίος αγαπάει τη φωτογραφία.  Ο συγκεκριμένος άνθρωπος "ποστάρει" καταπληκτικές φωτογραφίες του κατοικίδιου του ή των παιδιών του και επίσης έχει «επαγγελματική μηχανή»! 

Σαφώς και έχει κάθε καλή πρόθεση να βγάλει όμορφες φωτογραφίες την ημέρα του γάμου, αλλά, δεν έχει την ικανότητα και την αντίληψη να φωτογραφήσει σωστά όλες τις στιγμές του μυστηρίου, να κάνει μια καλλιτεχνική φωτογράφηση του ζευγαριού ή ακόμη και να μπορεί να ανταπεξέλθει σε τυχόν δυσκολίες που θα προκύψουν γιατί πολύ απλά δεν είναι επαγγελματίας και έμπειρος φωτογράφος. 

Στο τέλος θα θέλετε ή μάλλον θα απαιτήσετε ένα αποτέλεσμα επαγγελματικό το οποίο όμως θα απέχει πολύ από το παραδοτέο υλικό που θα σας δώσει ο φίλος σας. Ίσως τότε απογοητευτείτε αφού θα διαφέρει αρκετά από οτιδήποτε βλέπατε στο internet ή τις γλυκούτσικες φωτογραφίες που ανέβαζε ο ίδιος.

Τότε αναζητάτε κάποιον να σας συμμορφώσει το υπάρχον υλικό ή να δημιουργήσει ένα άλμπουμ αφού ο φίλος σας δεν έχει καμία σχέση με αυτό το κομμάτι. Ο επαγγελματίας φωτογράφος που απευθύνεστε σας λέει ότι θα κάνει ό,τι μπορεί αλλά σαφώς δεν κάνει και θαύματα.

Στο τέλος παίρνετε ένα σύνολο φωτογραφιών… μετρίου αποτελέσματος και κάθε φορά που τις κοιτάτε αναρωτιέστε αν κάνατε τη σωστή επιλογή ή όχι.

Γιατί επομένως πρέπει να επενδύσω σε έναν επαγγελματία φωτογράφο;

Πριν πάρετε την τελική απόφαση, σκεφτείτε το μέλλον όπου δεν θα έχετε ένα όμορφο υλικό και οι πιο όμορφες στιγμές σας δεν θα έχουν αποτυπωθεί όπως ονειρευόσασταν.

Έτσι, θα πρέπει να σκεφτείτε ότι θα χρειαστεί να ξανακοιτάξετε το budget του γάμου σας για να επενδύσετε σε έναν επαγγελματία τη φωτογράφιση σας.

Πώς να διαλέξω τον ιδανικό φωτογράφο;

Όταν ξεκινήσετε να ψάχνετε φωτογράφο γάμου πρέπει να έχετε στο μυαλό σας κάποια βασικά πράγματα για τη σωστή επιλογή του.

Portfolio και κόστος.
Δείτε το portfolio του και αξιολογήστε μόνοι σας αν αξίζουν τα λεφτά τους ή όχι. Είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να ζητάτε, κατά τη γνώμη μου, πριν ρωτήσετε την τιμή. Κλείστε ένα ραντεβού μαζί του, για να γνωριστείτε και να δείτε τις δουλειές του, όπως επίσης να συζητήσετε μαζί του και να δείτε αν σας εμπνέει εμπιστοσύνη.

Χώρος.
Επισκεφτείτε τον φωτογράφο στο χώρο του. Εκεί θα δείτε όλες τις δουλειές του, πως συμπεριφέρεται και πως δουλεύει. Αν για παράδειγμα κυριαρχεί ένας χαμός και όλα είναι ατακτοποίητα, σημαίνει ότι κάτι τέτοιο κυριαρχεί στη δουλειά του ίσως και στις συμφωνίες του. Ένας σωστός επαγγελματίας θέλει τα πάντα να είναι σε τάξη αντικατοπτρίζοντας τη δουλειά του.  

Ημερομηνία παράδοσης

Ένας ευσυνείδητος επαγγελματίας φωτογράφος θέλει να παραδίδει τις δουλειές του όσο το δυνατόν πιο σύντομα, να φτιάχνει το κάθε album ξεχωριστό και ιδιαίτερο αποτυπώνοντας τις αξέχαστες στιγμές σας. Ζητήστε του από την αρχή να δεσμευτεί για την ημερομηνία παράδοσης του υλικού. 

Φωτογραφίες στο Internet
Αν ο φωτογράφος διαθέτει μια επαγγελματική σελίδα, σίγουρα θα δείτε εκεί δουλειές του, έτσι πριν τον επισκεφτείτε θα έχετε πάρει μια πρώτη γεύση. Αν δεν επιθυμείτε δημοσίευση των φωτογραφιών σας, θα πρέπει να τον ενημερώσετε από την αρχή, πριν την τελική συμφωνία.

Τελική συμφωνία

Ζητήστε τα πάντα γραπτά. Ακόμη κι αν βρήκατε τον τέλειο φωτογράφο για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις ή παρερμηνείες ζητήστε γραπτά και αναλυτικά τη συμφωνία που κάνατε. Μην ξεχνάτε ότι τα γραπτά μένουν…