Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Οι θέσεις εργασίας του 2030 δεν έχουν εφευρεθεί ακόμη!

Τεχνολογία, media και τηλεπικοινωνίες. Τι νέο έρχεται;



Όλες τις αλλαγές που έρχονται στο τομέα της τεχνολογίας, των media και των τηλεπικοινωνιών αναφέρει η Deloitte στην ετήσια έκθεση της TMT Predictions 2018. Οι μεγάλες αλλαγές έρχονται στο τομέα του machine learning, ενώ διακρίνεται η αυξημένη ανάγκη των καταναλωτών για τις ψηφιακές συνδρομές.

MACHINE LEARNING

Σύμφωνα με την έρευνα της Deloitte μέχρι το τέλος του 2018 οι επιχειρήσεις θα έχουν διπλασιάσει τη χρήση της machine learning τεχνολογίας. Οι προβλέψεις επισημαίνουν 5 βασικούς τομείς, οι οποίοι θα αποτελέσουν σημεία κλειδιά και θα οδηγήσουν σε εντατικότερη χρήση της τεχνολογίας machine learning στις εταιρείες, καθιστώντας τις επιχειρησιακές λειτουργίες ευκολότερες, φθηνότερες και γρηγορότερες.

LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

Εκτιμάται πως οι ζωντανές μεταδόσεις και η ζωντανή κάλυψη σημαντικών γεγονότων, θα αποφέρουν περισσότερα από 545 δις δολάρια σε άμεσα έσοδα το 2018, με το 50% των ενήλικων χρηστών στις αναπτυγμένες χώρες να έχουν τουλάχιστον δύο ψηφιακές συνδρομές. Παρά την ικανότητα των καταναλωτών να παρακολουθούν τα προγράμματα που επιθυμούν μέσω on demand λειτουργιών από τη συνδρομητική τους τηλεόραση, οι live μεταδόσεις έχουν γίνει πιο παραγωγικές και κερδοφόρες από την ψηφιακή μετάδοση.

SMARTPHONES


 Έως το τέλος το 2023, περισσότερο από το 90% των ενηλίκων στις ανεπτυγμένες χώρες θα έχουν συσκευή smartphone, ενώ το ποσοστό στις ηλικίες 55 έως 75 ετών θα αγγίζει το 85%! Ενώ προβλέπεται πως οι κάτοχοι smartphone θα επικοινωνούν μέσω των κινητών τους 65 φορές την ημέρα το 2023, δηλαδή  20% παραπάνω σε σύγκριση με σήμερα.

AUGMENTED REALITY (ΑR)

Η τεχνολογία Augmented Reality (ΑR) – Περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο χρήστες smartphone θα χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία AR τουλάχιστον μια φορά μέσα στο 2018, ενώ τουλάχιστον 300 εκατομμύρια χρήστες θα χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία μια φορά τον μήνα.

WI-FI

Μια υπηρεσία που δίνει ακόμη και η κινητή τηλεφωνία όταν είστε εκτός σπιτιού. Το 20% των κατοίκων της Βόρειας Αμερικής θα έχει πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα μέσω διαδικτύου κάνοντας χρήση των δικτύων κινητής τηλεφωνίας, η οποία χάρις στην οργανωμένη δομή της και τα εύχρηστα τεχνικά χαρακτηριστικά της, αυξάνει τη συνδρομητική χωρητικότητα.

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Η Deloitte προβλέπει ότι η παραδοσιακή προβολή τηλεοπτικών προγραμμάτων στις ηλικίες από 18 έως 24 ετών θα μειωθεί κατά 5-15% το χρόνο στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο μέσα στο 2018 και το 2019. Ένας αριθμός που τα τελευταία 7 χρόνια δεν έχει αλλάξει και πολλοί ισχυρίζονται ότι οφείλεται στη αυξημένη χρήση smartphones και των social media

ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΝ ΩΡΑ ΠΤΗΣΕΩΝ

Ένα δισεκατομμύριο επιβάτες αναμένεται να ταξιδεύουν με αεροπλάνα που θα παρέχουν δυνατότητα σύνδεσης εντός της πτήσης (IFC) το 2018. Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 20%  από το 2017 με αποτέλεσμα τα έσοδα να φτάσουν το 1 δις δολάρια για το 2018.