Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Οι θέσεις εργασίας του 2030 δεν έχουν εφευρεθεί ακόμη!

4 τρόποι για να ανεβείς στο LinkedIn.

Το LinkedIn είναι από τα καλύτερα εργαλεία για να αναπτύξεις ένα δίκτυο επαφών στο διαδίκτυο. Πολλοί που κάνουν ένα λογαριασμό στο LinkedIn πέφτουν στην ίδια παγίδα με τα υπόλοιπα social media και ξεκινούν να στέλνουν αιτήματα σε όλους τους χρήστες. 





Κάτι τέτοιο εκτός από ενοχλητικό για όσους δεν σε γνωρίζουν είναι και τελείως ανώφελο, γιατί θα δημιουργήσεις ένα δίκτυο με άτομα που δεν θα έχεις κοινά επαγγελματικά ενδιαφέροντα και απλά θα φαίνεται ότι έχεις πολλές επαφές αλλά ουσιαστικά λίγοι από αυτούς ενδιαφέρονται πραγματικά για τη δουλειά σου. Έτσι βλέπεις ότι παρά τις προσπάθειες σου να «καλείς» κόσμο, δεν έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

4 τρόποι είναι εκείνοι που μπορούν να σε βοηθήσουν  να ανέβεις σημαντικά στο LinkedIn.

Σωστές επαφές.
Δυστυχώς πολλοί χρησιμοποιούν το LinkedIn με την ίδια μαζικότητα που χρησιμοποιούν το facebook, δεν τους ενδιαφέρει με ποιούς επικοινωνούν αλλά με πόσους. Ο αριθμός των like και των φίλων είναι πιο σημαντικός απ΄ το engagement. Φρόντισε να  ψάχνεις για άτομα με το ίδιο ή παρόμοιο επάγγελμα, γιατί οι σωστές επαφές θα δημιουργήσουν ένα δίκτυο γύρω από την επαγγελματική σου σελίδα.

Κάνε καθημερινά αναρτήσεις.
Γίνε ενεργό μέλος με σταθερό και ουσιώδες περιεχόμενο. Οι πληροφορίες που λαμβάνουμε καθημερινά είναι αναρίθμητες, επομένως ο μοναδικός τρόπος να συγκρατήσεις το περιεχόμενο είναι να το βλέπεις ξανά και ξανά.
Επανεξέτασε τον τοίχο σου τακτικά για να ελέγχεις σχόλια, κοινοποιήσεις και ενημερώσεις.

Κάνε σχόλια.
Αν θέλεις να επιτύχεις το πολυπόθητο engament για δικές σου αναρτήσεις πρέπει να κάνεις το ίδιο σε άλλα updates. Προσπάθησε να συμμετάσχεις σε εποικοδομητικές συνομιλίες και χτίσε το δικό σου ακροατήριο. Όταν οι υπόλοιποι ξέρουν τη γνώμη σου ξέρουν και τι περιεχόμενο θα διαβάσουν από εσένα.

Εξατομίκευσε τα αιτήματα φιλίας.
Επανεξέτασε τις προτεινόμενες συνδέσεις LinkedIn, τουλάχιστον μερικές φορές την εβδομάδα. Στείλε προσωπικά αιτήματα και όχι πάνω από δύο την ημέρα. Μην ξεχνάς ότι σε αντίθεση με άλλα social media στο LinkedIn μπορείς να παρακολουθήσεις αναλυτικά τις κινήσεις των επαφών σου και ποιοι είδαν, μπήκαν ή έψαξαν το profile σου.