Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Οι θέσεις εργασίας του 2030 δεν έχουν εφευρεθεί ακόμη!

10 χρώματα που θα αυξήσουν τις πωλήσεις.


Το χρώμα παίζει σημαντικό ρόλο για την επιτυχία οποιασδήποτε εκστρατείας μάρκετινγκ. 
Τα χρώματα έχουν την ικανότητα να προκαλούν συναισθήματα στους πελάτες, δημιουργώντας έτσι ενδιαφέρον ή αδιαφορία για ένα brand και κίνητρα για την αγορά του. 



Η παρακάτω λίστα αναλύει ποια είναι τα 10 χρώματα που μπορούν να αυξήσουν τις πωλήσεις, μαζί με τα συγκεκριμένα συναισθήματα που προκαλούν.

1. Κόκκινο
Το χρώμα της δύναμης. Τραβάει τη προσοχή των ανθρώπων και κατέχει την πρώτη θέση στο μάρκετινγκ. Απλά μην το παρακάνεις!

2. Μπλε
Όταν θέλεις να θεωρηθεί ένα brand αξιόπιστο και δροσερό, το μπλε είναι το κατάλληλο χρώμα. Ανακάτεψε το μπλε με μαύρο ή λευκό για καλύτερα αποτελέσματα και πιο φρέσκιες αποχρώσεις.

3. Ροζ
Αποτελεί την εγγύηση για να κερδίσεις τον γυναικείο πληθυσμό. Είναι διασκεδαστικό, παιχνιδιάρικο και απόλυτα θηλυκό.

4. Κίτρινο
Το κίτρινο είναι ένα ισχυρό χρώμα, αλλά είναι επίσης η πιο επικίνδυνη απόχρωση. Χρησιμοποίησε το κίτρινο για να κερδίσεις την προσοχή του ακροατηρίου και δώσ’ τους να καταλάβουν ότι είσαι σίγουρος για τις ικανότητές σου.

5. Πράσινο
Το πράσινο είναι ένα ευέλικτο χρώμα. Είναι ζεστό, φιλόξενο και δημιουργεί ένα ευχάριστο συναίσθημα. Επίσης με το πράσινο μπορούμε να αναφερθούμε στην υγεία, το περιβάλλον και την καλή θέληση. Τέλος, το πράσινο είναι το χρώμα του χρήματος, έτσι ώστε να δημιουργεί σκέψεις του πλούτου -έχοντας όλοι στο μυαλό μας το πράσινο χρώμα του δολαρίου.

6. Μωβ
Προσδίδει μια νότα κομψότητας, κύρους και μοντερνισμού. Είναι το χρώμα των δικαιωμάτων και του φιλελευθερισμού.

7. Χρυσό
Ο χρυσός είναι ένα ισχυρό χρώμα που συμβολίζει τον πλούτο και το γενεαλογικό δέντρο. Είναι επίσης ένα χρώμα που δείχνει κομψότητα και κύρος όπως και το μοβ.  

8. Πορτοκαλί
Το πορτοκάλι της ενέργειας. Έχει ισχυρές ιδιότητες που τραβούν την προσοχή, είναι διασκεδαστικό και δροσερό και κάνει τους πελάτες να αισθάνονται σαν να έχουν να κάνουν με μια εταιρεία αιχμής.

9. Καφέ
Δίνει ένα γήινο τόνο. Δείχνει άνεση, χαλάρωση και διαχρονικότητα στους πελάτες.

10. Μαύρο

Το μαύρο είναι ένα άλλο εξαιρετικά ευέλικτο χρώμα. Μπορεί να είναι μοντέρνο, παραδοσιακό, συναρπαστικό ή χαλαρωτικό. Προσθέτει πολλές φορές δράμα σε ό, τι κι αν κάνεις.