Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Οι θέσεις εργασίας του 2030 δεν έχουν εφευρεθεί ακόμη!

Συμβουλές για τη βελτίωση της παγκόσμιας επικοινωνίας.

Όπως κάθε μοντέλο αγωνίζεται για την παγκόσμια ειρήνη, έτσι και κάθε σύμβουλος δημοσίων σχέσεων αγωνίζεται για την παγκόσμια επικοινωνία. 





   Όταν λέμε παγκόσμια επικοινωνία εννοούμε τη συνεχή 24ωρη διάχυση έγκυρων πληροφοριών από δημοσιογράφους για το τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο.
   Το εύλογο ερώτημα βέβαια είναι ότι αφού με το internet έχει γίνει τόσο εύκολη η ενημέρωση μας, γιατί συντρέχουν λόγοι βελτίωσης; Πρώτον γιατί τίποτα δεν είναι τέλειο, άρα και η παγκόσμια επικοινωνία χρειάζεται συνεχώς βελτιώσεις και δεύτερον γιατί με την ξαφνική ανάπτυξη της τεχνολογίας αρκετοί έχουν μείνει λίγο πίσω. Τι πρέπει να προσέξουμε επομένως;

  Διεθνείς ομάδες επικοινωνίας. Αυτές χρειάζονται μεγαλύτερο συντονισμό ως προς τον έλεγχο της εγκυρότητας των ειδήσεων που προκύπτουν και το χρονικό διάστημα που μεταδίδουν μια είδηση, να μην είναι δηλαδή άκαιρη. Ο σχεδιασμός μιας τέτοιας ομάδας θα πρέπει να διαφέρει από ότι υπάρχει ήδη στην αγορά. Η πολυπλοκότητα των διαφορετικών λειτουργικών περιβαλλόντων, η διαθεσιμότητα των ικανών και έμπειρων ανθρώπων (in-house ή στο γραφείο) και η ευθύνες των διαφόρων καθηκόντων είναι εκείνα τα στοιχεία με βάση τα οποία θα πρέπει να συγκροτηθεί μια τέτοια ομάδα.
  
  Λειτουργικό περιβάλλον. Η πολυπλοκότητα του επιχειρησιακού περιβάλλοντος μπορεί να αλλάξει από παράγοντες όπως μια νέα κυβέρνηση ή η συμμετοχή ακτιβιστών επενδυτών σε μια εταιρία. Θα πρέπει συνεχώς να επανεξετάζεται η δομή των ομάδων για να δούμε αν τα βασικά καθήκοντα τους ταιριάζουν με τον λειτουργικό περιβάλλον.

  Παγκόσμια οργανισμοί + μεμονωμένοι επαγγελματίες το τέλειο δίδυμο.

Ακόμη και ο καλύτερος παγκόσμιος οργανισμός δεν μπορεί να μπορεί να είναι νούμερο ένα σε κάθε αγορά ή τομέα. Ο συνδυασμός των πόρων ενός παγκόσμιου οργανισμού με εξειδικευμένους μεμονωμένους επαγγελματίες ή μικρότερους οργανισμούς είναι συχνά ο ιδανικός συνδυασμός για μια παγκόσμια οργανωμένη επικοινωνία. Επίσης, για είναι αυτή η ομάδα σωστά φτιαγμένη και ευέλικτη μπορεί να απαιτείται η ύπαρξη ενός μεμονωμένου και ανεξάρτητου ατόμου που θα έχει τη διοίκηση της.