Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Οι θέσεις εργασίας του 2030 δεν έχουν εφευρεθεί ακόμη!

Tips and tricks για να προβληθείτε στο διαδίκτυο με χαμηλό προϋπολογισμό




Από ένα profile στο Facebook έως και affiliate προγράμματα, οι επιλογές που μας δίνει πλέον το διαδίκτυο είναι αρκετές και λίγο πολύ όλοι μπορείτε να τις εκμεταλλευτείτε. 




Σχολιάστε. 
Ψάξτε blog με σχετικό αντικείμενο, συμμετέχετε σε συζητήσεις και αναφέρετε πάντα την επιχείρηση σας ή το blog και το site σας (αν έχετε). Προσοχή αφήστε σχόλια θετικά προς την σελίδα και μην έρθετε σε έντονη αντιπαράθεση με τον εκδότη, θα οδηγήσει σε αρνητικά αποτελέσματα.

Πίνακες μηνυμάτων. 
Μπορεί να ακούγονται βαρετοί και απαρχαιωμένοι, συνεχίζουν όμως να ασκούν επίδραση.

SEΟ.
Αν έχετε site, επενδύστε χρήματα σε τρόπους που θα ανεβάσουν την σελίδα σας στις μηχανές αναζήτησης.

Ξεκινήστε ένα blog.
Είναι δωρεάν και ταιριάζει σε όλα τα είδη των επιχειρήσεων. Οι αναγνώστες σας είναι εν δυνάμει πελάτες σας.

Τοποθεσίες Google. 
Μην φοβάστε να ορίσετε την τοποθεσία της επιχείρησης σας στην Google. Η αναζητήσεις γίνονται όλο και πιο στοχευμένες αφού η Google αποτελεί πλέον το «Μάτι του Μεγάλου Αδερφού», εσείς δεν έχετε παρά να το εκμεταλλευτείτε.Social Media. Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest ή όποιο άλλο θέλετε. Δημιουργήστε προφίλ και αποκτήστε νέο κοινό.

Γίνετε συγγραφέας επισκέπτης.
Αναζητήστε σελίδες σχετικές με το αντικείμενο σας και στείλτε άρθρα. Σας διαβεβαιώνω ότι όλοι οι εκδότες ή ιδιοκτήτες σελίδας θέλουν επιπλέον αρθρογράφους, πόσο μάλλον όταν αυτοί είναι δωρεάν…

Αποδεχτείτε συγγραφείς επισκέπτες. 
Κάντε την αντίστροφή δουλεία για να αποκτήσετε και άλλους συνεργάτες. Ζητήστε όμως πιστοποιητικά για τη συχνότητα και την ποιότητα γραφή τους.

Συστατικές επιστολές.
Έχετε ήδη ικανοποιημένους πελάτες; Μην διστάσετε και ζητήστε τους να γράψουν για την επιχείρηση τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Η γνώμη των τρίτων πάντα μετρά σε μια αγορά. Εκμεταλλευτείτε με τον ίδιο τρόπο και τους συνεργάτες σας.

e- οδηγός για αρχάριους. 
Έχετε χρόνια σε έναν επαγγελματικό χώρο; Γράψτε συμβουλές και τις δικές σας εμπειρίες, δημιουργώντας έτσι έναν οδηγό για αρχάριους.

Μιλήστε σε ακροατήριο.
Το να μιλάτε στο κοινό σε ένα σεμινάριο ή μια ημερίδα σας ανοίγει νέους δρόμους στην εξεύρεση πελατών, δίνοντας σε εσάς και την επιχείρηση σας μεγαλύτερο κύρος.

Συμμετέχετε σε event. 
Αν δεν συμμετάσχετε ως ομιλητής δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε και να τα παρακολουθείτε. Καθημερινά γίνονται αρκετές εκδηλώσεις, ημερίδες και σεμινάρια. Αναζητήστε ότι αφορά την επιχείρηση σας και πηγαίνετε με σκοπό να γνωρίσετε νέα άτομα.

Affiliate προγράμματα. 
Αν δεν έχετε χρήματα να επενδύσετε στο marketing, ξεκινήστε ένα affiliate πρόγραμμα, αποκτώντας ένα ακόμη πιο ευρύ κοινό αφού η επιχείρηση σας θα μπει σε αρκετά διαφορετικά site.

Βοηθήστε. 
Στο internet υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια σχετικά με τις αγορές τους. Απαντήστε, δίνοντας τους στοχευμένες λύσεις. Αρκετοί θα ικανοποιηθούν μόνο από το γεγονός ότι προσφερθήκατε.

Διάχυση πληροφοριών. 
Προτιμήστε blog για να αναρτάτε πληροφορίες της επιχείρησης σας, γιατί οι bloggers διαδίδουν πιο έντονα πληροφορίες απ’ ότι ένα site.

Συλλέξτε e-mail.
Ζητήστε από πελάτες σας να σας αφήσουν το e-mail τους για να τους στέλνετε νέες προσφορές.

Χρησιμοποιήστε το YouTube.
Φτιάξτε ένα βίντεο για την επιχείρηση σας και ανεβάστε του στο YouTube. Πλέον, βίντεο του youtube βγαίνουν ως αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης και μάλιστα στις πρώτες θέσεις.

Deal sites.
Δείξτε το καλό σας πρόσωπο και κάντε προσφορές, το κόστος της προβολής σας είναι ανάλογο με τις πωλήσεις της προσφοράς σας.

Δελεάστε το κοινό σας.
Προσφέρετε εκπτωτικά κουπόνια και δωρεάν παροχές, αρκεί ο χρήστης να κοινοποιήσει μια ανάρτηση σας. Πάρτε για παράδειγμα διαγωνισμούς στο Facebook που σαν προσφέρουν επιπλέον συμμετοχές αν κοινοποιήσετε τον διαγωνισμό στην προσωπική σας σελίδα.

Διαφημίσεις στο YouTube.
Το βιντεάκι που προανέφερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν διαφημιστικό σποτ, κοστίζοντας περίπου 0,01$/ κλικ.

Διαφημιστείτε στο LinkedIn.
Εκεί δεν στοχεύετε τόσο σε πελάτες, όσο σε πιθανούς συνεργάτες.

Slideshow.
Μπορείτε να υποβάλετε μια παρουσίαση σας σε site που κάνουν slide share, όπως το slideshare.net.