Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ημέρες Καριέρας στη Λάρισα από τη ΔΥΠΑ

Video marketing, η πιο αποτελεσματική μορφή marketing του 2018.


Ποια είναι η πιο αποτελεσματική μορφή marketing του 2018 στο ψηφιακό κόσμο; Memes, emojis, έξυπνα tweets και gifs είναι ότι αγαπήσαμε πραγματικά και αναρωτιέμαι αν υπάρχει χώρος για βίντεο. Βλέποντας τις προβλέψεις για το ποια θα είναι τα Digital Marketing Trends για το 2018 το video content είναι ένα από αυτά.

Ο πυρήνας του marketing είναι η επαφή της επιχείρησης με τους πελάτες και η προσέλκυση νέων πελατών για το προϊόν ή την υπηρεσία. Αν ένα έξυπνο και καλογραμμένο μήνυμα μπορεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον, μια φωτογραφία μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη προσοχή και αν αυτά τα δύο συνδυαστούν με κίνηση, ήχο και μουσική τότε θα έχετε ένα ποσοστό επιτυχίας πολλαπλάσιο της παραδοσιακής καμπάνιας. 

Έρευνες δείχνουν ότι το ένα τρίτο των online δραστηριοτήτων μας δαπανώνται παρακολουθώντας κάποιο βίντεο, ενώ ο μέσος χρήστης ξοδεύει 88% περισσότερο χρόνο σε site με βίντεο παρά με κείμενα. Δεν είναι λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι το 93% των εμπόρων χρησιμοποιούν βίντεο για online marketing, πωλήσεις και επικοινωνία. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ το βίντεο είναι αναμφισβήτητα δημοφιλές, υπάρχουν λίγα στατιστικά στοιχεία για την επικύρωση της αποτελεσματικότητάς του.

Το συναίσθημα πουλάει.

Η πραγματική ομορφιά του βίντεο είναι η ευελιξία του. Σύμφωνα με το ComScore, το βίντεο αυξάνει τα ποσοστά κλικ μέσω e-mail κατά 200-300% και το 64% των ανθρώπων λένε ότι είναι πιο πιθανό να αγοράσουν ένα προϊόν στο διαδίκτυο, αφού παρακολουθήσουν ένα σχετικό βίντεο, επειδή θεωρούν ότι δείχνει με σαφήνεια τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του προϊόντος και τις διάφορες χρήσεις του. 

Ένα βίντεο προκαλεί συναίσθημα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να προσελκύσετε μια σειρά από συναισθήματα. Απλά σκεφτείτε την τελευταία αγορά που κάνατε, πόσο σας επηρέασε η λογική και πόσο το συναίσθημα.  

"Ένα βίντεο ίσον ένα εκατομμύριο λέξεις".

Η φράση μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις, για το βίντεο είναι κάτι παραπάνω. Ένα επαγγελματικό βίντεο μπορεί, μέσα σε δύο λεπτά, να παρέχει όλες τις πληροφορίες σχετικά με ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που μπορεί να χρειαστεί ένας δυνητικός πελάτης. Αυτές οι πληροφορίες δίνονται μάλιστα με ελάχιστη προσπάθεια από μέρους του πελάτη για να τις ψάξει. Η δύναμη του βίντεο για τη μετάδοση ενός μηνύματος είναι τέτοια που ο ερευνητής της Forrester,  Dr. James McQuivey, ισχυρίζεται ότι μόνο ένα λεπτό του βίντεο παρέχει τόσες πολλές πληροφορίες όσο 1,8 εκατομμύρια λέξεις! 

Αν και αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να αποδειχθεί, με τον συνδυασμό οπτικής και ακουστικής προσομοίωσης πιθανώς δεν είναι πολύ λάθος. Αυτό επίσης που υποστηρίζουν πολλοί marketers είναι ότι για την κατανόηση του μηνύματος που περιέχει ένα βίντεο δεν χρειάζεται και πολύ προσπάθεια ή "εξυπνάδα", αφού οι περισσότεροι χρήστες του internet είναι λίγο τεμπέληδες για να μελετήσουν ένα κείμενο ή μια εικόνα.


Αυτό σημαίνει ότι ένα Marketing video μπορεί να απορροφηθεί χωρίς ο παραλήπτης να το συνειδητοποιήσει και αυτή είναι η μεγαλύτερη υπερδύναμη του βίντεο!