Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ημέρες Καριέρας στη Λάρισα από τη ΔΥΠΑ

Athens Sustainability Outlook 2019 - CSR & Sustainability Trends in Europe

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το QualityNet  Foundation σε συνεργασία  με το German Council for Sustainable Development 
διοργανώνουν μία ευρωπαϊκή συνάντηση διαλόγου για τα θέματα της ΕΚΕ και της Βιώσιμης Ανάπτυξης που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής αγοράς και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας.

Η κορυφαία αυτή συνάντηση διαλόγου λαμβάνει χώρα στην Αθήνα (Μικρό Χρηματιστήριο – Πεσμαζόγλου 1)στις 5 Απριλίου 2019, με αφορμή την αλλαγή ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την ανάληψη της Ευρωπαϊκής Προεδρίας από τη Γερμανία.

Περισσότεροι από 80 διακεκριμένοι Έλληνες και Ευρωπαίοι ειδήμονες θα συζητήσουν για τις τάσεις σε καίρια  θέματα όπως αυτά της βιώσιμης χρηματοδότησης (Sustainable Finance), της δημοσιοποίησης μη χρηματοοικονομικών πληροφοριών (Reporting & Disclosure), της διαμόρφωσης μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για τα θέματα της ΕΚΕ (European Governance CSR & SDGs),  καθώς και τους τρόπους της καλύτερης υιοθέτησης της Agenda 2030 και των 17 Παγκόσμιων Στόχων του ΟΗΕ, σε εθνικό αλλά και τοπικό επίπεδο (Education,Participation and engagement on SDGs).

Σκοπός της συνάντησης αποτελεί η ανταλλαγή απόψεων και η καταγραφή προτάσεων που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη από τη νέα ευρωπαϊκή ηγεσία για τη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ευρωπαϊκής αγοράς, αλλά και μίας ευαισθητοποιημένης κοινωνίας στις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Όσοι ενδιαφέρονται να καταθέσουν προτάσεις, καθώς και να συμμετέχουν στο διάλογο παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το QualityNet Foundation, στο τηλέφωνο  210/6898594 ή στο info@qualitynet.gr και να επισκεφθούν τη σελίδα http://qualitynetfoundation.org/2019/03/14/athens-sustainability-outlook-2019/


Ενημέρωση για τους συντάκτες

Το QualityΝet Foundation αποτελεί έναν εξειδικευμένο Οργανισμό για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Συνεργάζεται με τους επίσημους θεσμικούς, επιχειρηματικούς και κοινωνικούς φορείς της χώρας για την ανάπτυξη διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων στα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και Κοινωνικής Υπευθυνότητας. Προωθεί πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ενημέρωση και αφύπνιση της ελληνικής κοινωνίας και διαθέτει εργαλεία και μεθοδολογίες που υποστηρίζουν τους Οργανισμούς στην υιοθέτηση βιώσιμων πολιτικών. Μέσω της εκπαιδευτικού του έργου, συμβάλλει στη διαμόρφωση των ενεργών πολιτών του αύριο, ενώ μέσω του Επιστημονικού του Κέντρου αναπτύσσει μελέτες τεκμηρίωσης για τα θέματα ενασχόλησής του.

Το German Council for Sustainable Development αποτελεί το συμβουλευτικό όργανο της γερμανικής κυβέρνησης για την ανάπτυξη και υλοποίηση στρατηγικών και πολιτικών Βιώσιμης Ανάπτυξης. Αναπτύσσει πρωτοβουλίες για την υποστήριξη των ευρωπαϊκών και εθνικών πολιτικών με στόχο την ευρύτερη ενημέρωση των διαμορφωτών πολιτικής, καθώς και αφύπνισης του κοινού για τα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Με την ανάπτυξη ευρύτερων διαλόγων για τα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης, συμβάλλει στη διαμόρφωση πολιτικών και της ενεργούς συμμετοχής της κοινωνίας στη διαμόρφωση κοινών αποδεκτών σχεδίων δράσης.

Περισσότερες πληροφορίες: Πόπη Αλιφραγκή