Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ημέρες Καριέρας στη Λάρισα από τη ΔΥΠΑ

Ποια είναι η σωστή γραμματοσειρά για το βιογραφικό μου;




Η πρώτη εντύπωση που θα κάνεις στον εργοδότη σου δεν σίγουρα το παρουσιαστικό και οι γνώσεις σου. Η πρώτη εντύπωση για εκείνον είναι η στιγμή που θα πάρει στα χέρια του το βιογραφικό σου σημείωμα. Πριν καλά καλά αρχίσει να το διαβάζει, θα έρθει σε οπτική επαφή με την συνολική εικόνα του. Είναι καθαρογραμμένο; Μήπως είναι μπερδεμένα τα διαστήματα; 

Πράγματι η ουσία είναι οι σπουδές σου, η επαγγελματική εμπειρία και οι δεξιότητές σου, αλλά η πρώτη εικόνα ενός καλογραμμένου βιογραφικού με ευανάγνωστη γραμματοσειρα κάνει εντύπωση. 

Οι serif γραμματοσειρές θεωρούνται πιο κομψές και επίσημες, είναι ιδανικές για βιογραφικά που προορίζονται για θέσεις επιμελητή κειμένων ή διευθυντικές θέσεις. Ενώ μια sans serif γραμματοσειρά είναι πιο μοντέρνα, πιο σύγχρονη, δείχνει έναν δημιουργικό άνθρωπο και μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις αν θα στείλεις βιογραφικό για μια θέση developer. 



-Garamond

Είναι μια γραμματοσειρά για εύκολη ανάγνωση. Είναι αρκετά απλή και συμπαγής. Ό,τι πρέπει για να δείξεις ότι αυτό είσαι και εσύ. Ένα καλά οργανωμένο ανοιχτό βιβλίο.



-Helvetica


Μία λέξη είναι που κυριαρχεί σε ό,τι αφορά την γραμματοσειρά Helvetica. Είναι όμορφη! Η Helvetica είναι όμορφη και πολύ αγαπημένη γραμματοσειρά των designers. Δίνει με τον πιο σωστό τρόπο την αίσθηση του 100% επαγγελματισμού, είναι ειλικρινής και ολόσωστη για βιογραφικό σημείωμα.


-Proxima Nova

Γραμματοσειρά αρκετά τυπική και σωστή. Κατάλληλη και για να γράψεις με αυτήν μια ωραία και καθαρή συνοδευτική επιστολή ή οποιοδήποτε άλλο γράμμα σε formal μορφή. Καθαρή, απλή και τέτοια που εμπνέει δυναμισμό και όρεξη για δουλειά!